Cròniques d'un club d'escacs

13-7-2017. TORNEJOS CLÀSSICS AL BAGES

Tots els que juguem a escacs en la nostra comarca del Bages, tenim un alicient menys que moltes altres comarques no tenen. Només com a text per a la reflexió, al Bages ja no es juguen tornejos de partides lentes.
Manresa i el Bages van ser un nucli important en l'evolució dels escacs en el segle passat, això està fora de dubte veient la nostra història, i també que els ritmes de joc, han fet una evolució a partides més dinàmiques, amb la incorporació dels rellotges digitals que acumulen temps a les jugades.
En l'actualitat s'organitzen tot tipus de tornejos, des de ràpides a lentes passant per actius i altres, però a la nostra comarca ja no s'organitza cap torneig de ritme lent o de ronda per dia.
Si fem memòria i aquesta no ens traiciona, situant-nos en la darrera dècada del segle passat, tindríem el C.E.Manresa, organitzant el Memorial Joan Vilajosana, era els dissabtes per la tarda.
Després del Campionat per equips, els dissabtes per la tarda, el C.Escacs Sallent portava a terme un torneig en el que s'apuntaven molts jugadors de comarques veïnes. També el Castellet a Sant Vicenç de Castellet, havia fet el seu torneig.
El torneig amb més jugadors era l'organitzat pel nostre club, amb l'Open Internacional Ciutat de Manresa, fins el 2008 que va ser el darrer a ronda diària. Posteriorment el B.A.B que amb el nom de Bagescacs el 2014 amb 31a edicions va ser el seu darrer any.
El club d'escacs Moià va ser el darrer club en organitzar un torneig de partides lentes al Bages. El torneig encara es juga els divendres als vespres, els mesos de setembre, octubre i novembre, però en el moment que Moià es convertia en capital del Moianés el 2015, deixavem de gaudir dels escacs clàssics pel que fa a tornejos.
Ara només ens queda la Lliga Catalana, i esperar temps millors.
Cròniques