Cròniques d'un club d'escacs

8-4-2018. RESUM LLIGA CATALANA

Expectatives complides.

Un any més el nostre club ha participat en la Lliga Catalana, i les expectatives que teníem al principi, s’han complert. Els nostres tres equips, han jugat d’acord amb les seves possibilitats, així el primer, s’ha mantingut en la Primera Divisió, tot i la lluita final amb altres equips, el segon, ha estat lluitant a Preferent en els primers llocs, fins que la realitat de les seves possibilitats s’ha vist al final, i el tercer era claríssim el seu descens de Primera Categoria des de bon començament.

Si bé, les capacitats dels equips ve condicionada pel nivell dels seus jugadors, si que és cert que la seva regularitat també està condicionada per les absències que algunes setmanes ens afecten. Aquest és un problema present en molts clubs, especialment si tenen varis equips. En el nostre cas, ni reduint la participació a 3 equips, hem evitat tenir problemes per fer els tres equips algunes setmanes. Estem parlant de cobrir 28 taulers amb un estol per triar de 52 jugadors. I el pitjor no acaba aquí, ja que una baixa participació en una o dues setmanes concretes, baixa el nivell de tots els equips, fent que una temporada que podria ser excel·lent, es vegi compromesa, per uns resultats negatius, que no ho havien d’haver estat mai.

Resultat de tot això:

Dificultat i moltes preocupacions pels delegats que han de completar els equips, i que veuen, com perden competitivitat.

Desmotivació per aquells jugadors que tot i participar en l’equip que els correspon, veuen que el seu equip baixa de rendiment a l’estar cobert per jugadors de categories inferiors.

Malestar entre aquells que han de suplir jugadors de categories superiors, i això implica un esforç que abasta més enllà del tauler, a voltes desplaçaments i matinar.

Tot això són temes que un dia o altre s’hauran de plantejar. Però encara hi ha més a debatre, per exemple i només com a apunt per començar:

Caldria tenir un equip de formació de joves?

Caldria tenir un equip de base per aquells iniciats, que no hagin de jugar en equips superiors al seu nivell?

Cal un reglament?

La temporada està tancada, però les propostes són damunt la taula.
Cròniques